INFO; OTVORENJE VIDIKOVCA NEBESKA ŠETNICA SKYWALK BIOKOVO; 01.07.2020;

Radovi na vidikovcu i službeno završeni te je svečano otvorenje u srijedu 01. srpnja, a vidikovac će biti otvoren za sve posjetitelje od četvrtka 02. srpnja. 2020 godine.

Uređenje vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo dio je projekta ‘Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo, koji se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., a financijski je najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti Javne ustanove „Park prirode Biokovo“.

Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info – centar. U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

Do vidikovca se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj.

Vitezovi su nedugo boravili podno mitske planine Biokovo, pa pogledajte u galeriji kako impozantno izgleda Biokovo.

Izvor podataka: https://pp-biokovo.hr/hr/651/otvorenje-vidikovca-nebeska-setnica-skywalk#ad-image-3