2. ŠTEFANJSKI USPON; IZVJEŠTAJ S IZLETA

Ove godine nastavili smo s našom tradicijom uspona na obližnju i omiljenu nam planinu Ivančicu na blagdan Svetog Stjepana.

Po običaju, kao i vikendima kroz godinu, okupljanje je bilo zakazano za sedam sati, uz lagane pripreme i zagrijavanje za uspon pred nama. Odazvali su se članovi i prijatelji kluba koji zajedno čine našu malu zajednicu na koju smo jako ponosni.

Okupljeni planinari željni novog izazova i opuštanja nakon uživanja u delicijama s bogatog blagdanskog stola formirali su manje grupe od kojih je svaka, po odabranom planinarskom putu i ovisno o fizičkim mogućnostima pojedinaca, napredovala prema vrhu. Iako najzahtjevnija na planini, posebno nam je draga staza “Pionir” preko grebena, pa je većina “Vitezova” baš nju odabrala za put do cilja.

Već na početku uspona nagrađeni smo prekrasnim panoramskim pogledom prema Čevu- naistočnijem vrhu Ivančice ili kako ga zovu “Zagorskom Kleku” , a na dlanu nam se činio i Varaždin, što je ujedno bio i nagovještaj prekrasnog, sunčanog dana koji je pred nama. Vjetar je bio relatvno slab te uz pokoju zraku sunca osjet hladnoće skoro pa nije ni postojao, kao da je proljeće.

Unatoč trenutačnoj pandemiji bolesti COVID-19 , Pasarićev dom na vrhu Ivančice radi u skladu s epidemiološkim mjerama pa smo uspjeli malo odmoriti i okrijepiti pred povratak za koji smo i ovog puta, već tradicionalno odabrali stazu “Konj”.

Uz želju da u Novoj 2022. godini uživamo u što više ovakvih pohoda, zadovoljno smo se uputili kućama.

Sretna Vam Nova godina dragi prijatelji planinari, guštajte u svojim izletima, osvajajte vrhove i čuvajte prirodu.

Ivica Bajsić, predsjednik PK Vitezovi Puste Bele

FOTO: Darko Dinjar, Ivica Bajsić